Kun jij ook zo blij worden van iets kleurrijks en kleins?

Na een periode behoorlijk hard gewerkt te hebben was de weegschaal weer even uit balans. Dit was het signaal dat het weer even tijd werd om iets anders te doen voor mezelf.

Terug in de kindertijd

Dus ging ik afgelopen week winkelen. En wat kwam ik 'toevallig' tegen? Iets moois en kleins in de vorm van .. een mooie kleurrijke kralen armband en halsketting. Dat zorgde ervoor dat ik direct weer even terug in mijn kindertijd was beland. Want ik weet nog wel dat ik als kind eindeloos armbandjes kon maken. Uren kon ik bezig zijn met het zoeken van allerlei soorten kralen en kleuren bij elkaar. Hier werd ik echt blij van.

Glimmen en gloeien van binnen

Soms waren de gaatjes van de kralen alleen net iets te klein waardoor de naald er niet doorheen kon. Zuchten of mopperen hielp dan niet echt. Uiteindelijk zocht ik tussen al die kraaltjes en kleuren net zo lang totdat ik er een gevonden had die wel paste. De mensen in mijn omgeving die mij zo bezig zagen zeiden tegen mij: "jee, wat een engelen geduld heb jij! " Op die momenten glom en gloeide ik van binnen.

Toeval bestaat niet

Met al die herinneringen in mijn hoofd hoefde ik er eigenlijk niet zo lang over na te denken. Ik besloot de armband en de halsketting te kopen die dag. En toen ik diezelfde avond terug dacht aan de dagenergie van de Maya Tzolkinkalender besefte ik dat het weer een Rode Aarde dag was geweest. De energie van Rode Aarde brengt mij wel vaker 'toevallig' mooie momenten waardoor de weegschaal weer een beetje meer in evenwicht komt te staan. Deze keer was dit moment verbonden met iets dat mooie herinneringen opriep uit mijn kindertijd. En dit hielp mij weer herinneren aan iets dat ik heel erg belangrijk vindt ook al ben ik volwassen nu en dat is genieten van mooie heldere kleuren en spelen! 

Herinneringen vieren

Diezelfde middag liep ik dus trots met armband en halsketting naar buiten. Het was ook al weer even geleden dat ik iets had gekocht voor mezelf. En ik verheugde me er al op om regelmatig naar al die mooie heldere kleuren te kijken rondom mijn hals en pols de komende tijd. Lang leve het vieren van mooie herinneringen, spelen en weer even kind zijn!

Hoe vier jij de relatie met jezelf? Zet jij dit regelmatig bovenaan? Of komt het er niet van en laat je dit door omstandigheden op de 2e of 3e plaats staan?

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap als ik ontwerp of illustraties maak. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>