Kun jij ook zo blij worden van iets kleurrijks en kleins?

Het heeft even geduurd voordat ik iets kon schrijven over mijn meest recente creatieve project werkzaamheden in Apeldoorn. En nu heb ik de tijd gevonden. 

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik krijg na het posten van verschillende foto's. ''Een heleboel mooie dieren!'' zeg ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik na het maken van een speciaal ontwerp, de visie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik in het verlengde van mijn werk als natuur-illustrator door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik ook op muren schilderde? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad een keer gedaan.

Een muurschildering als gevolg van een verhuizing

Hij had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer. 

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Bedrijfsactiviteiten zichtbaar door muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander  thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

Na een periode behoorlijk hard gewerkt te hebben was de weegschaal weer even uit balans. Dit was het signaal dat het weer even tijd werd om iets anders te doen voor mezelf.

Terug in de kindertijd

Dus ging ik afgelopen week winkelen. En wat kwam ik 'toevallig' tegen? Iets moois en kleins in de vorm van .. een mooie kleurrijke kralen armband en halsketting. Dat zorgde ervoor dat ik direct weer even terug in mijn kindertijd was beland. Want ik weet nog wel dat ik als kind eindeloos armbandjes kon maken. Uren kon ik bezig zijn met het zoeken van allerlei soorten kralen en kleuren bij elkaar. Hier werd ik echt blij van.

Glimmen en gloeien van binnen

Soms waren de gaatjes van de kralen alleen net iets te klein waardoor de naald er niet doorheen kon. Zuchten of mopperen hielp dan niet echt. Uiteindelijk zocht ik tussen al die kraaltjes en kleuren net zo lang totdat ik er een gevonden had die wel paste. De mensen in mijn omgeving die mij zo bezig zagen zeiden tegen mij: "jee, wat een engelen geduld heb jij! " Op die momenten glom en gloeide ik van binnen.

Toeval bestaat niet

Met al die herinneringen in mijn hoofd hoefde ik er eigenlijk niet zo lang over na te denken. Ik besloot de armband en de halsketting te kopen die dag. En toen ik diezelfde avond terug dacht aan de dagenergie van de Maya Tzolkinkalender besefte ik dat het weer een Rode Aarde dag was geweest. De energie van Rode Aarde brengt mij wel vaker 'toevallig' mooie momenten waardoor de weegschaal weer een beetje meer in evenwicht komt te staan. Deze keer was dit moment verbonden met iets dat mooie herinneringen opriep uit mijn kindertijd. En dit hielp mij weer herinneren aan iets dat ik heel erg belangrijk vindt ook al ben ik volwassen nu en dat is genieten van mooie heldere kleuren en spelen! 

Herinneringen vieren

Diezelfde middag liep ik dus trots met armband en halsketting naar buiten. Het was ook al weer even geleden dat ik iets had gekocht voor mezelf. En ik verheugde me er al op om regelmatig naar al die mooie heldere kleuren te kijken rondom mijn hals en pols de komende tijd. Lang leve het vieren van mooie herinneringen, spelen en weer even kind zijn!

Hoe vier jij de relatie met jezelf? Zet jij dit regelmatig bovenaan? Of komt het er niet van en laat je dit door omstandigheden op de 2e of 3e plaats staan?

Bianca Snip

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>