Over mij

Ik ben Bianca Snip, beeldend kunstenares, ontwerper en illustrator. Ik word blij van buiten zijn en mooie dingen maken. Op een creatieve manier spelen met allerlei soorten kleuren, materialen en technieken.

Daarnaast word ik blij van het leven met de natuurlijke tijd van de Tzolkinkalender en heb ik hiermee dankzij diep graven en zelfonderzoek een heel groot deel van mezelf blootgelegd en mijn kern een stuk beter leren kennen. Ik voel een enorme passie bij het doorgeven van deze zoektocht om het voor anderen ook mogelijk te maken zichzelf beter te leren kennen in combinatie met mooie dingen maken.

De ene keer is een eenvoudige tekenpen mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op een expressieve wijze met penselen op een doek. Of duik ik voor de zoveelste keer in een boek dat mij inspireert om verder te groeien in alles waar ik naar toe wil en waar ik van droom. Deze bezigheden wissel ik regelmatig af met een wandeling buiten waar mijn camera mij vergezelt om alle schoonheid om me heen voor eeuwig vast te leggen.

De Innerlijke Schatkamer

Dit alles bij elkaar doe ik onder de naam: de Innerlijke Schatkamer. Onder deze paraplu wil ik iedereen die creatief en ondernemend is bij elkaar brengen en inspireren met wat er allemaal mogelijk is op het gebied van creativiteit en bewustwording. Hoe mooi is het om jezelf vanuit de flow beter te leren kennen en meer synchroniciteit in je leven te gaan ervaren waarmee je moeiteloos je eigen plek in kan nemen?

 

Ik zet graag de deur voor jou open

Aan jou de keuze of je naar binnen wil lopen

Dit klinkt misschien een beetje vlot en makkelijk allemaal. Niets is minder waar want de weg hier naar toe is voor mij niet helemaal vanzelf gegaan. Mijn levenspad heeft nogal wat uitdagingen met zich meegebracht, met name in mijn kinderjaren. Een overdaad aan gevoelens en emoties was hier vanzelfsprekend het gevolg van.

Verlaten en afgewezen

Natuurlijk wist ik als kind niet wat ik hiermee aan moest en ging ik automatisch voor anderen in mijn directe omgeving zorgen. Verder wist ik niet beter dan dat ik ‘alleen maar’ goed kon tekenen. Trots liet ik van alles zien totdat iemand waar ik zielsveel van hield hier genoeg van kreeg en ik me door een onhandige reactie behoorlijk afgewezen voelde.

Gevoelens en emoties een plek geven

Gelukkig leerde ik op een gegeven moment stapje voor stapje wat expressie was. Er ging een wereld van nieuwe mogelijkheden voor me open. Naast het tekenen naar de waarneming begon ik mezelf langzaam los te maken van een stukje perfectionisme. Ik ging tekenen en schilderen vanuit mijn gevoel en intuïtie. Hieruit ontstonden kleurrijke composities en later is hier beeldhouwen bijgekomen. Ik ontdekte dat ik op deze manier mijn gevoelens en emoties een waardevolle plek kon geven. De reis die ik aflegde heeft me naast persoonlijke groei en vrijheid, veel avontuur en waardevolle inzichten opgeleverd. Het verlaten gevoel en afgewezen worden had me achteraf gezien, hoe pijnlijk op die momenten dan ook, uiteindelijk toch iets moois opgeleverd.

Leven met de natuurlijke tijd

Dit werk is inmiddels uitgegroeid tot één grote Innerlijke Schatkamer. Daar is het leven met de natuurlijke tijd van de Tzolkinkalender bijgekomen. Ik leef nu veel meer vanuit de flow en vind het nog steeds fijn om op mijn eigen manier creatief en expressief bezig te zijn. Het geeft veel voldoening om op een intuïtieve manier te spelen en te experimenteren met verschillende kleuren, materialen en technieken. Daarnaast moedig ik anderen ook graag aan om tot hun eigen innerlijke schatkamer te komen. Niets moet, alles mag is inmiddels mijn motto geworden.

Vrijheid

Op je eigen manier leven, ontdekken, spelen, leren en .. creëren. Wat een vrijheid! Mijn intuïtieve reis zet zich voort waardoor inmiddels ook stapje voor stapje allerlei andere mooie dingen bij zijn gekomen. Zoals het maken van sprookjesachtige tekeningen, zielsportretten en andere gevoelskunst vormen (zie portfolio).

Innerlijke Rijkdom

 

Expressief tekenen en schilderen helpt mij om ​datgene te zeggen wat ik niet kan verwoorden.
Intuitief volg ik een gevoel van binnenuit.

Hierbij breng ik mijn creativiteit graag
op mijn eigen manier voor de dag.
Ik laat mij leiden door het moment zelf
en de vormen die ontstaan.
De eenvoud en helderheid vind ik
als ik lijnen en vlakken met elkaar verbind.

Door een keuze te maken in het wel of niet
laten wegvallen van verschillende elementen,
ontstaan composities en vormen vaak op een verrassende manier.
Hierbij ga ik net zo lang door totdat
ik het gevoel heb dat iets goed in elkaar zit.