”Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de mooiste in het land?” vraagt Witte Spiegel ..

13 daagse Maya Newsflash

11 april - 23 april 2021

Het Witte Spiegel levenspad is vandaag begonnen! Ik ga verder met mijn experiment om de Mayakalender begrijpbaarder en tastbaarder te maken. En in plaats van het te hebben over levenspaden of wavespells vind ik het veel leuker om het te hebben over straten, huizen en gidsen als metafoor en beeldtaal.

De poort staat open

De poort van de Witte Spiegel straat staat vandaag wagenwijd open. Of je nu in deze straat of in een andere straat bent geboren, vanaf vandaag staan alle lichten in de Witte Spiegel straat en huizen aan de komende 13 dagen. Dat betekent niet dat je wakker hoeft te liggen ’s-nachts, maar dat de energie die bij deze straat en huizen hoort volop aanwezig is.

Ben je in een van de huizen van de Witte Spiegel straat geboren?

Stel jezelf dan open voor wat je tegen gaat komen want alle voordeuren staan nu open! Dit helpt om helderheid te creeren in waar je op dit moment staat in je leven. Ben je veel met de toekomst bezig? Kun je in het hier en nu aanwezig zijn? Of komt er iets voorbij dat nog een plek mag krijgen uit het verleden?

Ben je in een andere levenspad straat geboren?

Stel jezelf dan voor dat je op bezoek bent in de Witte Spiegel straat en dat je de komende 13 dagen de tijd neemt om hier rond te kijken. Ook tijdens deze rondreis is het fijn om jezelf af te vragen: Ben ik veel met de toekomst bezig? Kan ik in het hier en nu aanwezig zijn? Of komt er iets voorbij uit het verleden (AUW) dat ik nog een plek mag geven?

Wat je hierbij helpt is op visite gaan. Zo ben je vandaag bijvoorbeeld op visite in het 1e huis, morgen ga je op visite in het 2e huis en overmorgen in het 3e huis enz. tot en met het 13e huis. Alle huizen hebben een aparte naam en betekenis. Wat kom je tegen tijdens deze reis? Wat leer je hiervan? De bewoners en gidsen die je tegenkomt kunnen je in ieder geval veel vertellen over hoe het is om in deze straat te wonen.

Wat kun je tegenkomen?

De persoonlijke groei en ontwikkeling thema’s in deze straat hebben te maken met toekomst, verleden en in het hier en nu leven, spiegelen en reflecteren. Irritaties en frustraties nodigen uit om helderheid te creeren, goed voor jezelf te zorgen, zacht te zijn voor jezelf, onderscheid te maken en inzicht te krijgen in wat er nu precies gebeurt en aan de hand is. De grootste uitdaging hierbij is om balans te vinden en je eigen plek in te nemen. De hoofdgids (hulpbron) die in deze straat rondloopt helpt je hierbij.

Voorbeeld

Als ik teleurgesteld of gefrustreerd ben is het bijvoorbeeld een valkuil voor mij om te gaan projecteren. Herken je dat? Je bent geirriteerd omdat iets niet helemaal gaat zoals je wil en wijst dan al snel naar iets anders of iemand buiten je. Omdat ik me hier bewust van ben krijg ik vaak al vrij snel een signaal terug waardoor er al een belletje gaat rinkelen van binnen. En waardoor ik mezelf afvraag: ''Wat is er nu werkelijk precies aan de hand? Waar maak ik me zo druk over? Wat raakt mij nou zo? Kan ik hier woorden, kleur of beelden aan geven?'' Op deze manier krijg ik al vrij snel helderheid en antwoord. Dat zijn dan vaak van die mooie ‘AHA’ momenten waardoor ik weer lachen kan en verder kan want: Life supposed to be fun!

Vraag

Als jij naar jezelf kijkt, wat zie je dan? Kun je houden van wat je ziet of vind je het lastig om naar jezelf te kijken? Wat is jouw valkuil als je gefrustreerd of geirriteerd bent? Wat doe jij dan?

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap als ik ontwerp of illustraties maak. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>