Nieuwjaars illustratie 2020

Gelukkig zijn begint altijd bij jezelf en dankbaarheid verandert je leven in licht en liefde.

Voor mijn persoonlijke groei en ontwikkeling laat ik mij graag inspireren door de oeroude kennis en wijsheid van de Mayakalender. Op woensdag 1 jan. 2020 begon het nieuwe jaar op de 4e dag van het Witte Hond wavespell. De Mayakalender bestaat uit 20 levenspaden, ook wel wavespells genoemd of geboortegolven. Een geboortegolf daarvan is verbonden met het zonnezegel van de Witte Hond. Het thema dat hierbij hoort is zelfliefde. Dat zegt heel veel van wat ons het komende jaar te wachten staat.

Intentie voor het nieuwe jaar

Het thema zelfliefde neem ik graag mee als intentie voor het begin van een nieuw decennium. Er zullen dan ook ongetwijfeld situaties voorbij komen waarbij dit thema centraal staat. Een uitnodiging om te kijken hoe het hier dus mee staat.

Als het moeilijk en lastig wordt op bepaalde momenten kan het helpen om alle moed bij elkaar te rapen en op ontdekkingsreis te gaan. Laat het avontuur maar komen! Een extra uitnodiging om uit je comfortzône te komen.

Grenzen verleggen, met beide benen stevig op de grond blijven staan dat neem ik ook graag mee. Plus het advies om vooral praktisch en realistisch te blijven. Mooi is die Mayakalender toch?

Symboliek

En natuurlijk geef ik deze boodschap en handvatten graag op mijn eigen manier door. Daarom ben ik in de kerstvakantie aan het tekenen geslagen. Hierbij heb ik me laten inspireren door alle kwaliteiten die uitdagen, helpen en ondersteunen bij het thema zelfliefde. Daar is deze sprookjestekening uit voortgekomen. Ik heb er ook een verhaal bij geschreven.

De zon op de tekening staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. De maan en het water staan voor sensitiviteit en het gevoel dat mag stromen. De grote witte hond is de leraar en de kleine witte hond is zijn leerling. De aap vertegenwoordigt de kwaliteit dat we alles niet zo serieus hoeven te nemen. Ik ben heel erg benieuwd wat ons komend jaar te wachten staat.

Een zacht & liefdevol 2020!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.