Een logo waarmee je de juiste klanten aantrekt

De vormgeving van je logo draagt bij aan de manier waarop je jezelf laat zien en zichtbaar maakt aan de wereld.

Ben jij ondernemer, coach of therapeut en wil je meer klanten die beter bij je passen aantrekken? 

Ontdek dan de kracht van jouw persoonlijke vormen en kleuren. Pas dit deze toe in de vormgeving van je logo en laat de visuele aantrekkingskracht voor zich spreken.

Welke stappen zijn hiervoor nodig?

1 - Gratis Creatieve Brandingsessie
Het logo ontwerp proces start altijd met een creatieve brandingsessie. Hierbij wordt over en weer kennis kennisgemaakt, wensen voorgelegd en informatie uitgewisseld waarbij ik me 1 : 1 afstem op jou en wat jij voor ogen hebt. Ik geef op een intuïtieve manier feedback en breng ideëen in.

2 - Ideeschetsen serie op A4
Bij opdrachtaccoord ga ik aan de slag en maak ik eerst een schriftelijke bevestiging van onze afspraken. Hierin staat de prijs met alle bijbehorende stappen duidelijk op een rij. Hierna start ik met de 1e ideeschetsen en komt het ontwerpproces op gang. Deze schetsen leg ik voor aan jou en ontvang je in de vorm van een of meerdere PDF's ter beoordeling (afhankelijk van je wensen).

3 - Online Overleg
Deze 1e ontwerpvoorstellen bespreken we samen via Zoom of tel.

4 - Schetsontwerpen 3x
Het proces hierna gaat een stapje dieper, want in dit stadium volgt de verdere uitwerking van de ideeschetsen serie op A4 formaat waar 3 varianten zijn gekozen. Het logo begint zich nu te vormen.
5 - Grafische uitwerking logo
Uit de 3 gekozen varianten wordt 1 ontwerp gekozen voor definitieve uitwerking. Dit ontwerp wordt na overleg grafisch strak uitgewerkt en opnieuw besproken. Afhankelijk van wensen op kleur- en detailniveau wordt dit ontwerp verfijnd, aangepast en verder afgewerkt tot een definitief grafisch ontwerp bestand. 

6 - Logo huisstijlkaart + kleurcodes 
Van dit definitieve ontwerp wordt een huisstijlkaart gemaakt waar alle kleurcodes op vermeld staan. Op die manier weet je precies welke kleuren terug mogen komen in drukwerk waar het logo bij wordt gebruikt. Deze kaart dient tevens voor het bewaken van eenduidig kleurgebruik bij het toepassen van het logo voor website en social media uitingen e.d. 

7 - Aanleveren digitale bestanden voor drukwerk & website toepassingen
Het def. grafische ontwerp wordt in diverse bestanden (extensies) aangeleverd voor gebruik in drukwerk en op internet (website e.d.)

Heb je moeite om tot een kleurkeuze te komen?

Specifiek kleurgebruik openbaart zich vaak geleidelijk aan tijdens het ontwerp basisproces. Ook het restylen van een logo met bestaande kleuren behoort hierbij tot een van de mogelijkheden. Maar het is ook mogelijk om op een andere manier tot een kleurkeuze te komen.

Moodboard & Innerlijk Kleurkompas

In dit aanvullende logopakket ga je onder begeleiding eerst zelf aan de slag en maak je een persoonlijk Moodboard op maat met zelf gekozen kleuren en beelden. Dit vormt de basis voor het maken van een Innerlijke Kleurkompas (kaart) op maat. Deze kaart met kleuren is de basis voor het verdere verloop van het logo ontwerp proces. De kleuren kunnen voor divers online gebruik eenduidig toegepast worden.

Energetisch Kleuradvies & Analyse

In dit alternatieve logopakket wordt gewerkt met een energetisch kleuradvies op maat op basis van een PK-Kleurtest & analyse. Deze kleuranalyse zorgt ervoor dat jij op een kleurrijke manier energetisch gezien één lijn vormt met je onderneming en je profilering. Wil je meer weten over deze methode of heb je ergens vragen over? Boek gratis een Creatieve Brandingsessie.

Wat anderen zeggen

Mijn logo werd als te ingewikkeld ervaren en mijn kleuren "te zwart-wit". De gelaagdheid en de complexiteit die ik aankan bleek wel uit mijn logo en de logo's die iemand had ontwikkeld naar aanleiding van mijn verzoek. Mijn broer gaf me terug dat hij "het magische miste in de nieuw voorgestelde logo's". Laat dat nu net dat zijn wat mij enthousiast maakt: Het stukje magie. Wanhopig zwoegde ik voort.. Totdat ik een kleurentest deed om uit te zoeken welke kleuren echt bij me paste. Daar kwam heel wat meer kleur uit dat ik ooit had kunnen voorzien. Geen zwart-wit maar een heel pallet. Vervolgens is Bianca met het logo aan de gang gegaan zonder het echt te veranderen. Het magische bleef, maar de complexiteit van mijn materie werd op een toegankelijke manier verbeeld en er kwam beweging in. Letterlijk en figuurlijk. Bianca snapte heel goed waar ik naartoe wilde en gaf me terug wat echt bij mij hoorde.

Na dat kleurenpalet en een nieuw frisser, dynamische en makkelijkere maar nog steeds magische logo aan mij de taak dat om te zetten naar de eenvoudige maar toch zo complexe materie en structuren waarmee ik werk. Als kunstenaar kan ik aardig overweg met kleuren en vormen, maar kwam er niet uit om een "brandstijl" te creëren waar alle aspecten van mijn zijn in worden weergegeven. "Te veel" is het oordeel dat ik achter me wil laten. Bianca wist de "systemische dualiteit" moeiteloos te kunnen vatten in een gestructureerd kleurenpallet die mijn klanten de weg zal wijzen op hun eigen ontdekkingsreis naar hun eigen professionele "aligned living" waarin zij moeiteloos succesvol zullen zijn. Dat maakt mij ook moeiteloos succesvol. En dat voelt goed.

Ellen Loopstra | LeiderschapsCoach & BusinessMentor

LOGO ONTWERP
BASISPAKKET

 

697,-

 • Creatieve Brandingsessie (gratis)
 • Ideeschetsen serie op A4
 • Overleg online
 • 3x Schetsontwerpen
 • 1x Logo grafische uitwerking
 • Logo huisstijlkaart + kleurcodes
 • Digitale bestanden voor drukwerk & online gebruik (website e.d.)
LOGO ONTWERP  OP BASIS VAN MOODBOARD & INNERLIJK KLEURKOMPAS


1197,-

 • Creatieve Brandingsessie (gratis)
 • Persoonlijk Moodboard
 • Innerlijk Kleurkompas
 • Ideeschetsen serie op A4
 • Overleg online
 • 3x Schetsontwerpen
 • 1x Logo grafische uitwerking
 • Logo huisstijlkaart + kleurcodes
 • Digitale bestanden voor drukwerk & online gebruik (website e.d.)
LOGO ONTWERP op basis van energetisch kleuradvies & analyse
 

1697,-

 • Creatieve Brandingsessie (gratis)
 • Energetisch Kleuradvies & Analyse
 • Ideeschetsen serie op A4
 • Overleg online
 • 3x Schetsontwerpen
 • 1x Logo grafische uitwerking
 • Logo huisstijlkaart + kleurcodes
 • Digitale bestanden voor drukwerk & online gebruik (website e.d.)
*Alle prijzen zijn excl. btw

Creatieve Brandingsessie

Heb je interesse voor het laten maken van een logo?
Neem contact met mij op voor een gratis Creatieve Brandingsessie. 

>