Dag Buiten de Tijd en begin van een nieuw Zonnejaar

Op 25 juli wordt op veel plaatsen in de wereld de Dag Buiten de Tijd gevierd. Het is precies de dag die overblijft in het Gregoriaanse kalenderjaar van 365 dagen dat wij kennen en waar onze agenda's op afgestemd zijn.

Waarom deze dag De dag Buiten de Tijd wordt genoemd

De Maya's wisten al dat de Aarde om de zon heen draait. En dat de Aarde hier ongeveer 365 dagen over doet. De Maya's wisten ook dat de Maan 13 keer om de Aarde heen draait in precies 28 dagen. De uitkomst van deze rekensom telt 364 dagen. Er blijft dus 1 dag over vandaar dat deze dag de Dag Buiten De Tijd wordt genoemd.

Op deze dag verschijnen de Zon en de ster Sirius ieder jaar verder ook precies op dezelfde plek en tijd samen aan de horizon. De Aarde, Zon en Sirius staan dan op precies één lijn. Alle tempels waren ook zodanig gebouwd dat precies op dat ene moment van die dag een slang tevoorschijn komt als de zon op de trappen van de tempels schijnt. De Slang was voor de Maya's een heilige Slangengod (ook wel Quetzalcoatl genoemd) van wind, mais, wijsheid en het leven. Om deze reden is deze dag Nieuwjaarsdag voor de Maya's. 

Hunab K'u_groen

Regenboogbrug Meditatie

Op veel plaatsen in de wereld vieren mensen op deze dag hun dankbaarheid over alles wat er het afgelopen jaar is geweest. Het oude wordt losgelaten en er wordt een verbinding gelegd naar het nieuwe jaar. Het is ook een traditie om op deze dag de Regenboogbrug Meditatie te doen. Deze meditatie is bedacht door José Arguelles.

Intentie nieuw Zonnejaar

Na de Dag Buiten de Tijd begint weer een heel nieuw Zonnejaar. De dagenergie die dan aanwezig is bepaalt de energie voor het komende kalenderjaar van 365 dagen.

Op maandag 26 juli 2021 is de dagenergie verbonden met de 3e dag in het Witte Wind levenspad. Het zonnezegel dat hiermee verbonden is Geel Zaad. De eerste vraag die hierbij direct in mij opkomt is:

Welke zaadjes wil jij uit laten komen komend jaar?

Hiermee kom ik op het ritueel van een magnetische toon 1 dag, het begin van een nieuw levenspad. En deze keer wil ik dit ritueel ook gebruiken voor het begin van een nieuw Zonnejaar. Maandag 26 juli na de Dag Buiten de Tijd is een hele mooie dag om stil te staan bij een intentie voor het komende jaar. En daarbij kan het helpen om te kijken en te voelen wat je tegenkwam in de Rode Maan straat. Het Witte Wind levenspad nodigt uit om dat wat je tegenkwam in de Rode Maan straat te gaan verfijnen.

  • Wat is jouw intentie voor het Witte Wind levenspad?
  • Wat is jouw intentie voor een nieuw Zonnejaar?
  • Waar verlang je naar?
  • Hoe voelt het als je eraan denkt dat dit er al is?

De affirmatie die ik een tijdje terug maakte van het thema dat bij Geel Zaad hoort en mij nog steeds helpt is:

Ik groei & bloei

Plant mijn zaadjes in 

Vruchtbare bodem

Spreekt dit je aan en wil je weten welke kernkwaliteiten bij jouw geboortedatum en levenspad horen? Boek een Innerlijke Schatkamersessie >>

Over de auteur

Bianca Snip  - Op welke manier kun je de relatie met jezelf verbeteren en je kwaliteiten neerzetten in de wereld? De instrumenten die ik hiervoor inzet zijn de Mayakalender, kunst en expressie. Ik leer jou hoe jij meer balans brengt in je leven en jezelf bevrijdt van alles wat jou niet meer dient, zodat je op je eigen manier jouw unieke plek kan innemen en jouw eigen unieke bijdrage aan de wereld kan leveren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>