In 3 stappen je eigen schilderboekje maken

in 3 stappen je eigen mini schilderboekje maken

Op een laagdrempelige manier contact maken met je gevoel en creativiteit, wil jij dat ook? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik zou het fantastisch vinden als ik je kan inspireren.

Grote avonturen beginnen klein

Alles wat je nodig hebt om mee te beginnen is een klein schilderboekje van dik aquarelpapier (200 / 300 grs.) Ik nodig je uit om zelf een boekje te maken van verschillende soorten papier zodat je hier van alles op kan uitproberen. Op die manier maak je er een mooi experiment van.

Op de foto zie je een klein boekje van 8 x 12 cm waar op de voorzijde al iets geschilderd is. Ik laat het je even zien ter inspiratie. Natuurlijk kun je voor de kaft van het boekje ook ander materiaal gebruiken. Maak er vooral iets moois van waar jij blij van wordt en waar je zelf iets mee hebt!

In mijn e-book 10 schildertips voor een creatieve start dat je gratis kan downloaden staan nog meer leuke tips en adviezen.

Wat heb je nodig?

Om in 3 stappen zelf een eigen schilderboekje te maken heb je het volgende nodig:

– Stapeltje stevig aquarel of acrylpapier (bijv. 8 x 12 cm)
– Perforator
– Scharnierringen, metalen ringen of boekbindringen
– Schaar
– Enkele middelgrote kralen of knopen
– Kleurrijke wol, katoen of raffia

Werkwijze in 3 stappen

Stap 1
Verzamel eerst een stapeltje papier bij elkaar. Knip of snijd dit papier op een klein formaat van bijv. (8 x 12 cm).

Stap 2
Pak een perforator en maak in de hoeken van dit stapeltje papier een gaatje.

Stap 3
Doe een scharnierring (metalen ring of boekbindring) door deze gaatjes. Als je geen scharnierring hebt kun je ook een lint maken van 4 gekleurde touwtjes bij elkaar. Gebruik hiervoor bijv. wol, katoen of iets anders. Knip 4 touwtjes van ongeveer dezelfde lengte en maak hier een lint van. Als dit klaar is, doe het lint dan door de gaatjes van het stapeltje papier. Knoop het lint aan beide uiteindes vast en rafel de touwtjes een beetje uit elkaar. Aan het einde kun je ook mooie knoop of kraal doen (zie foto).

Veel plezier met het maken van je eigen schilderboekje!

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap als ik ontwerp of illustraties maak. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>