In 3 stappen je eigen schilderboekje maken

in 3 stappen je eigen mini schilderboekje maken

Op een laagdrempelige manier contact maken met je eigen creativiteit, wil jij dat ook? Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik zou het fantastisch vinden als ik je hiermee kan inspireren.

Gratis Minicursus

Binnenkort ga ik enkele eenvoudige schildertechnieken delen in de vorm van een creatieve online minicursus want iedereen kan leren schilderen vanuit de flow. Een mooie manier om naar binnen te keren en jezelf op een creatieve manier uit te drukken zeker in deze tijd. Na deze minicursus hoop ik dat jij blij bent geworden van wat je gemaakt hebt. En dat jij de conclusie kan trekken dat ook jij kan schilderen. Want iedereen kan schilderen!

Grote avonturen beginnen klein

In deze blog deel ik alvast iets waar je aandacht aan kunt besteden. Alles wat je nodig hebt in deze cursus om op te schilderen is een klein schilderboekje van dik aquarelpapier (200 / 300 grs.) Ik nodig je uit om zelf een boekje te maken van verschillende soorten papier zodat je hier van alles op kan uitproberen. Op die manier beginnen grote avonturen klein en maak je er een mooi experiment van.

Op de foto zie je een klein boekje van 8 x 12 cm waar op de voorzijde al iets geschilderd is. Ik laat het je even zien ter inspiratie. Natuurlijk kun je voor de kaft van het boekje ook ander materiaal gebruiken. Maak er vooral iets moois van waar jij blij van wordt en waar je zelf iets mee hebt!

In mijn e-book 10 schildertips voor een creatieve start dat je gratis kan downloaden staan nog meer leuke tips en adviezen.

Wat heb je nodig?

Om in 3 stappen zelf een eigen schilderboekje te maken heb je het volgende nodig:

– Stapeltje stevig aquarel of acrylpapier (bijv. 8 x 12 cm)
– Perforator
– Scharnierringen, metalen ringen of boekbindringen
– Schaar
– Enkele middelgrote kralen of knopen
– Kleurrijke wol, katoen of raffia

Werkwijze in 3 stappen

Stap 1
Verzamel eerst een stapeltje papier bij elkaar. Knip of snijd dit papier op een klein formaat van bijv. (8 x 12 cm).

Stap 2
Pak een perforator en maak in de hoeken van dit stapeltje papier een gaatje.

Stap 3
Doe een scharnierring (metalen ring of boekbindring) door deze gaatjes. Als je geen scharnierring hebt kun je ook een lint maken van 4 gekleurde touwtjes bij elkaar. Gebruik hiervoor bijv. wol, katoen of iets anders. Knip 4 touwtjes van ongeveer dezelfde lengte en maak hier een lint van. Als dit klaar is, doe het lint dan door de gaatjes van het stapeltje papier. Knoop het lint aan beide uiteindes vast en rafel de touwtjes een beetje uit elkaar. Aan het einde kun je ook mooie knoop of kraal doen (zie foto).

Veel plezier met het maken van een eigen schilderboekje!

Over de auteur

Bianca Snip  - Op welke manier kun je de relatie met jezelf verbeteren en je kwaliteiten neerzetten in de wereld? De instrumenten die ik hiervoor inzet zijn de Mayakalender, kunst en expressie. Ik leer jou hoe jij meer balans brengt in je leven en jezelf bevrijdt van alles wat jou niet meer dient, zodat je op je eigen manier jouw unieke plek kan innemen en jouw eigen unieke bijdrage aan de wereld kan leveren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>