Algemeen
Tekst

3.1 Betekenis van je Geboortestraat (Levenspad) en Gidsen

Les 12 Module 3

In de vorige Module heb je jouw persoonlijke huisgenoten in je geboortehuis leren kennen in de vorm van een gids, maatje, coach en leraar. Hier volgt nog even een korte herhaling van wat deze huisgenoten doen:

  • De gids maakt je sterk
  • Het maatje helpt en begrijpt je
  • De coach ziet jouw verborgen kwaliteiten, ondersteunt je en vangt je op je als je terugvalt in oude patronen
  • De leraar daagt je uit om te doen wat goed is voor jou

Even voor de goede orde: de kwaliteiten die bij jouw huisgenoten horen zijn in jou aanwezig en mag jij uitpakken. Op sommige dagen gaat dit vanzelf en op sommige dagen heb je pech en mag je er veel moeite voor doen omdat er dan iets 'tussenzit'. Niet alle dagen in het jaar stroomt het volop in je leven. Daarom is het fijn om van deze gidsen te weten en is het fijn als er iemand op je pad komt die dan toevallig in een bijbehorend huis is geboren die je kan helpen, versterken, uitdagen of ondersteunen. 

Maar .. niet alleen de huisgenoten van je geboortehuis doen iets voor jou want in je geboortestraat staan nog 12 andere huizen. Help!

3.1.1 Welke gidsen wonen er nog meer in jouw geboortestraat?

Als er in jouw geboortehuis 4 huisgenoten wonen, dan wonen in de andere huizen van je geboortestraat eveneens 4 huisgenoten. Wees gerust, hier gaan we nu echt niet allemaal mee kennismaken.

Waar je wel kennis mee gaat maken zijn de gidsen en de kwaliteiten van de huisgenoten in je Talenthuis. Deze gidsen versterken vooral de andere kwaliteiten die je in je hebt. Om deze innerlijke gidsen te vinden gaan we hiervoor weer hetzelfde schema gebruiken waarmee je ook de gids gevonden hebt van je geboortehuis (zie volgende les).

Pen
>