Algemeen
Tekst

2.2 Betekenis van je Huisgenoten (Gids, Maatje, Coach & Leraar)

Les 10 Module 2

Om meer zicht te krijgen op de innerlijke wegwijzers waar deze training naar genoemd is. gaan we nu een bezoek brengen aan je geboortehuis. In je geboortehuis wonen 4 huisgenoten in de vorm van een gids, maatje, coach en leraar. Zij vormen een deel van de innerlijke wegwijzers die je helpen om de sleutel naar je innerlijke schatkamer te vinden.

  • de Gids maakt je sterk
  • het Maatje helpt en begrijpt je
  • de Coach vangt je op als je in oude patronen terugvalt
  • de Leraar daagt je uit om te doen wat goed is voor je


HUISGENOTEN (PARTNERKRUIZEN)

In Mayaland noemen ze het schema van je geboortehuis met de 4 huisgenoten een partnerkruis. In totaal zijn er 4 soorten partnerkruizen vanwege de 4 basiskleuren in de Mayakalender. De kleur van je geboortehuis (zonnezegel) vind je in het midden van je partnerkruis. Boven je geboortehuis (zonnezegel) vind je de Gids. Rechts vind je het Maatje, onderin vind je de Coach en links vind je de Leraar.

2.2.1 Hoe vind je nu jouw persoonlijke huisgenoten (gids, maatje, coach en leraar)?

Hieronder zie je een afbeelding van 20 partnerkruizen die in de Maya Tzolkinkalender voorkomen. In de 1e kolom zie je alle rode huizen. In de 2e kolom zie je alle witte huizen. In de 3e kolom zie je alle blauwe huizen en in de 4e kolom alle gele huizen. Ben je op huisnummer 1, 6 of 11 geboren dan is je gids precies hetzelfde als je eigen geboortehuis (zonnezegel). Als je op een ander huisnummer (creatietoon) bent geboren, dan heb je dus een andere gids.

2.2.2 Hoe vind je nu je gids als je op een ander huisnummer (creatietoon) dan 1, 6 of 11 bent geboren?

1. Je gids heeft altijd dezelfde kleur als je eigen geboortehuis (zonnezegel)

2. Zoek je geboortehuis (zonnezegel) op in onderstaande afbeelding

3. Zoek dan je huisnummer (creatietoon) op in de afbeelding hieronder

4. Volg de actie die achter onderstaande huisnummers (creatietonen) staat. Op die manier heb je je gids gevonden.

Voorbeeld

Eric is geboren op 3 mei 1971. Zijn geboortehuis (zonnezegel) is Witte Hond. Dat is het middelste zegel van de 2e horizontale rij in bovenstaande zonnezegel afbeelding. Zijn huisnummer (creatietoon) is 12. Hij mag dus 2 huizen terug tellen en komt hiermee op Witte Wind. Dat is zijn gids.

In Module 3 maak je kennis met de 13 gidsen van de huizen in je geboortestraat + talentstraat.

Pen
>