”Hee, ga je mee buiten spelen?” vraagt Blauwe Aap

Het heeft even geduurd voordat ik iets kon schrijven over mijn meest recente creatieve project werkzaamheden in Apeldoorn. En nu heb ik de tijd gevonden. 

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik krijg na het posten van verschillende foto's. ''Een heleboel mooie dieren!'' zeg ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik na het maken van een speciaal ontwerp, de visie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik in het verlengde van mijn werk als natuur-illustrator door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik ook op muren schilderde? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad een keer gedaan.

Een muurschildering als gevolg van een verhuizing

Hij had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer. 

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Bedrijfsactiviteiten zichtbaar door muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander  thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

13 daagse Energie Update
Maya Tzolkin Dreamspell telling

9 jan. - 21 jan. 2022

De komende 13 dagen zijn verbonden met de Blauwe Aap en staan in het teken van het innerlijke kind, spontaniteit en onbevangenheid.

Authenticiteit
De reis de komende 13 dagen leidt naar thuiskomen in jezelf en de stilte in gaan.  
Volg je dromen en intuitie. Alles is mogelijk en in overvloed aanwezig. De uitdaging is oervertrouwen en goed voor jezelf zorgen.
senjuti-kundu-JfolIjRnveY-unsplash

Enkele tips voor de komende dagen + 2022

Wie of wat maakt je sterk en krachtig? 
Gebruik humor en daag jezelf uit als het te zwaar en serieus wordt in leven. Doe de dingen met plezier, relativeer en leef je onbevangen. Op die manier ben je vaak ongrijpbaar voor anderen en ben je in staat om met verwondering naar het leven te kijken. Door vragen te stellen op een onbevangen manier kun je door illusies heen prikken en ben je ook in staat om vernieuwing te brengen.

Wie of wat helpt en begrijpt je? 
Geniet van schoonheid en kunstzinnigheid, neem stralend je eigen plek in. 
Ervaar je disharmonie of denk je teveel in tekorten? Geef jezelf meer waardering. 
Wat heb je nodig om in balans en harmonie te komen?

Wie of wat vangt je op als je terugvalt in oude patronen?
Je mag gerust lief en aardig zijn voor jezelf. En op tijd je grenzen aan geven.
Als iemand waar jij veel van houdt verdriet heeft hoe reageer jij dan?
Gebruik jouw compassie, vriendelijkheid, zachtheid en loyaliteit aan anderen ook voor jezelf.  

Wie of wat daagt je uit om te doen wat goed voor je is?
Zorg als een goede moeder zou doen goed voor jezelf en vertrouw erop dat alles precies goed is zoals het is. Kom je problemen tegen? Bedenk dan een praktische oplossing! Je mag zelf tegemoet komen aan je eigen behoefte want niemand anders dan jijzelf kan dit het beste doen voor jou. 

Affirmatie inspiratie

Ik gebruik humor

in mijn leven

Als het te zwaar

en serieus wordt

Innerlijke Schatkamersessie + Jaarreading

Het talent dat wij als mensen universeel gezien mogen inzetten en gebruiken in 2022 is de speelsheid en lichtheid van het innerlijke kind. Dat is in iedereen aanwezig maar kan soms ver weg gestopt zijn door alles wat je hebt meegemaakt in je leven.

Herken jij jezelf hierin? Wil je hier meer contact mee maken en een opening voor jezelf in creëren? Geef jezelf een groot cadeau en maak vandaag nog een afspraak om gebruik te maken van de nieuwjaars maand-aanbieding Innerlijke Schatkamersessie + Jaarreading >>


Bianca Snip

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>