”Doe waar je energie van krijgt en volg je passie”, roept Rode Slang

Het heeft even geduurd voordat ik iets kon schrijven over mijn meest recente creatieve project werkzaamheden in Apeldoorn. En nu heb ik de tijd gevonden. 

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik krijg na het posten van verschillende foto's. ''Een heleboel mooie dieren!'' zeg ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik na het maken van een speciaal ontwerp, de visie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik in het verlengde van mijn werk als natuur-illustrator door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik ook op muren schilderde? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad een keer gedaan.

Een muurschildering als gevolg van een verhuizing

Hij had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer. 

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Bedrijfsactiviteiten zichtbaar door muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander  thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

13 daagse Energie Update
Maya Tzolkin Dreamspell telling

14 dec. - 26 dec. 2021

Vandaag begint een nieuwe levenspad in de Maya Tzolkin Dreamspell kalender. 
De komende 13 dagen zijn verbonden met de Rode Slang en staan in het teken van luisteren naar je lichaam.

Volg je passie

Een mooi gegeven weer en fijn om hier bewust van te zijn. Hierbij worden we weer ondersteunt door de energie vanuit het centrum van het universum. Er is dus volop hulp aanwezig bij het maken van keuzes. Het houdt maar niet op want dit thema was in het vorige levenspad ook volop aanwezig. Alles waar je geen energie meer van krijgt en wat je moeite kost mag je loslaten. Waar ligt jouw passie?

Synchroniciteit

De reis de komende 13 dagen leidt naar stevig op de aarde staan, leven in het hier en nu, synchroniciteit en verbonden zijn met de hemel en de aarde. Welke toevallige ontmoetingen komen er op je pad? De uitdaging is moeiteloos geven en ontvangen. 

Enkele tips voor de komende dagen

Luister naar je instinct

Heb je een jas aan die niet meer helemaal lekker zit?  Doe deze jas dan uit en trek een nieuwe aan. Waar krijg jij energie van? Geef hier aandacht aan want dit maakt je sterk de komende 13 dagen.

Volg je hart

Jij alleen weet wat goed voor je is. Luister naar dit gevoel en naar dat innerlijke weten diep in je hart. Waar verlang je naar? Stel jezelf open om te ontvangen.

Neem innerlijk de leiding

Heb je last van negativiteit? Stem jezelf dan verticaal af en breng anderen naar de overkant met jouw innerlijke wijsheid. Kies voor groei in plaats van zekerheid en stel onbevreesd vragen om verder te komen.

Vul je eigen beker

De grootste lessen de komende dagen zijn te vinden in eerst je eigen beker vullen en dan pas die van anderen ook al zie je wat zij nodig hebben. Kom op voor jezelf, handel naar je eigen visie en blijf hierbij. 

Rode Slang affirmatiekaart © Bianca Snip

Affirmatie inspiratie

Ik luister naar

de signalen van mijn lichaam

& handel volgens

mijn instinct

Een passievolle reis de komende 13 dagen! 

PS > Mijn passie ligt bij onderzoekend bezig zijn, spelenderwijs experimenteren en op een creatieve manier nieuwe dingen uitproberen. Herken je dit en wil jij ook op een creatieve manier iets nieuws uitproberen? Geef jezelf een mooi Kerstcadeau en ga op een abstracte wijze aan de slag met eenvoudige teken- en schildertechnieken. Laat je inspireren door de stap voor stap demonstratie video's in deze online minicursus Schilder Je Eigen Licht >


Bianca Snip

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>