”Toeval bestaat niet” roept Rode Aarde

Het heeft even geduurd voordat ik iets kon schrijven over mijn meest recente creatieve project werkzaamheden in Apeldoorn. En nu heb ik de tijd gevonden. 

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik krijg na het posten van verschillende foto's. ''Een heleboel mooie dieren!'' zeg ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik na het maken van een speciaal ontwerp, de visie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik in het verlengde van mijn werk als natuur-illustrator door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik ook op muren schilderde? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad een keer gedaan.

Een muurschildering als gevolg van een verhuizing

Hij had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer. 

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Bedrijfsactiviteiten zichtbaar door muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander  thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

13 daagse Energie Update
Maya Tzolkin Dreamspell telling

4 febr. - 16 febr. 2022

De komende 13 dagen zijn verbonden met Rode Aarde en staan in het teken van synchroniciteit en in jezelf geloven.

In de Rode Aarde levenspad straat maak je een reis van leven in het hier en nu naar je innerlijk licht laten schijnen en diep voelen. Vertrouwen hebben in het leven en op wat er naar je toekomt geeft je stuurkracht en richting. Voor wie zorg jij het meest? 

Signalen en idealen
Je idealen hebben te maken met het volgen van je passie. Welke signalen geeft jouw lichaam? Wat draagt bij aan jouw grootste ideaal? Moeiteloos geven en ontvangen is een uitdaging. Verbindingen maken tussen zichtbare en onzichtbare werelden, controle loslaten en jezelf overgeven staat dichtbij met je zielsverlangen.

Enkele tips voor de komende dagen

Wie of wat maakt je sterk en krachtig? 
Wees je er bewust van dat je beide voeten stevig op de grond staan. Volg ze ook daar waar ze heen willen gaan. Schiet niet in je hoofd door teveel te denken en piekeren. 
Doe iets met 'toevallige tekens en ontmoetingen' en stel jezelf open voor synchroniciteit.

Wie of wat helpt en begrijpt je? 
Kom je niet zo goed uit je woorden op momenten dat je jezelf wil uitdrukken en je eigen waarheid wil spreken? Communiceer helder en duidelijk, kies zorgvuldig je eigen woorden.

Wie of wat vangt je op als je terugvalt in oude patronen?
De verborgen kwaliteiten deze dagen helpen je herinneren aan de potentie die je in je hebt. Kies voor groei in plaats van zekerheid en gebruik je oerkracht. Plant je zaadjes in vruchtbare bodem.

Wie of wat daagt je uit om te doen wat goed voor je is?
Moeiteloos geven en ontvangen met elkaar in balans te brengen is de uitdaging.
Kom jij op het juiste moment in actie en verloopt daardoor alles moeiteloos? Of wil jij dat alles op jouw manier gaat en ben je erg gericht op het eindresultaat?

Affirmatie inspiratie

Ik ben

volledig geaard aanwezig

in het hier & nu

Toeval bestaat niet


Bianca Snip

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>