”Luister naar het weten in je hart” fluistert Witte Tovenaar …

Het heeft even geduurd voordat ik iets kon schrijven over mijn meest recente creatieve project werkzaamheden in Apeldoorn. En nu heb ik de tijd gevonden. 

Stap voor stap een muur schilderen

In April van dit jaar 2022 ben ik begonnen met een grote muurschildering. ''Wat komt hier toch allemaal op te staan?'' is de vraag die ik krijg na het posten van verschillende foto's. ''Een heleboel mooie dieren!'' zeg ik lachend dan. Want stapje voor stapje ben ik na het maken van een speciaal ontwerp, de visie van Sir David Attenborough aan het schilderen.

Eind vorig jaar in 2021 werd ik in het verlengde van mijn werk als natuur-illustrator door Jan-Willem van Velzen (eigenaar van natuurbibliotheek Aardbalans) gevraagd of ik ook op muren schilderde? Dit had ik in het verleden voor verschillende interieuren inderdaad een keer gedaan.

Een muurschildering als gevolg van een verhuizing

Hij had een verhuizing op de planning staan van Haarlem naar Apeldoorn. Deze verhuizing had inmiddels plaatsgevonden. Gezien zijn collectie aan boeken was dit een hele operatie. Het heeft even geduurd voordat alles op de nieuwe lokatie stond en nog is niet alles rond. Wel zijn alle boekenrekken inmiddels gevuld met publicaties op gebied van natuur en landschap, cultuurhistorie en streekgeschiedenis, duurzaamheid, natuureducatie en nog veel meer. 

Visie Sir David Attenborough voor onze planeet Aarde

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan het opknappen van de lokatie en het schilderen van alle wanden. Een wand wordt daarbij extra bijzonder want hier komt een muurschildering van Sir David Attenborough te midden van dieren te staan, met zijn visie voor onze planeet Aarde. Deze grote muurschildering ben ik nu stap voor stap aan het schilderen en tot leven aan het brengen. Je kunt het hele proces volgen via Bianca Verbeeld op Instagram, Facebook en andere Social Media kanalen.

Opening Knooppunt Natuur en Buitenleven

In het voorjaar van 2023 opent de Natuurbibliotheek in de vorm van het Knooppunt Natuur en Buitenleven in Apeldoorn haar deuren en is de muurschildering als kunstwerk live te bewonderen. Maar voordat het zover is nog even geduld dus.  

Bedrijfsactiviteiten zichtbaar door muurschildering

De muurschildering van Sir David Attenborough wordt niet de enige muurschildering want er gaat nog veel meer moois komen. Er volgt nog een ander  thema dat ik op de muur ga verbeelden. Uiteraard hebben deze muren straks een natuureducatief karakter en is het doel op de eerste plaats om met deze muurschilderingen het interieur van de nieuwe lokatie te verfraaiien.

Daarnaast is er ook nog een ander belangrijk doel te noemen en dat is de wens van de Natuurbibliotheek om op een unieke en originele wijze zichtbaar te worden met alles wat in de toekomst op deze lokatie plaats gaat vinden.

Zakelijke groei en ontwikkeling

Het pand in Apeldoorn biedt een zee aan ruimte voor zakelijke groei en ontwikkeling van Aardbalans en nog veel meer uitbreidingsmogelijkheden van bijzondere bedrijfsactiviteiten. Hierover later meer!

13 daagse Maya Newsflash

14 - 26 september 2021

Na de reis in de Rode Draak straat zijn we nu aangekomen bij de Witte Tovenaar straat. Het is het 2e levenspad in de Maya Tzolkinkalender. Of je nu in deze straat geboren bent of in een andere straat, vanaf vandaag staan alle lichten in de Witte Tovenaar straat aan de komende 13 dagen.

In de Witte Tovenaar straat maak je een reis van luisteren naar het weten vanuit je hart wat goed is voor jezelf naar loslaten en ruimte maken voor een nieuw begin. Welk onderscheid maak je? Kiezen voor groei in plaats van zekerheid voelt kwetsbaar en is een uitdaging. De innerlijke stilte, thuiskomen in jezelf, authenticiteit en overvloed is verbonden met je zielsverlangen.

Wie of wat maakt je sterk en krachtig?

Witte Tovenaar energie helpt je met het volgen van je hart. De antwoorden en de wijsheid die je zoekt zijn in jezelf te vinden. Wees eerlijk tegen jezelf bij alles wat je doet en denk groter dan je eigen belang. Op die manier trek je op magische wijze mooie dingen aan.

Wie of wat helpt en begrijpt je?

Rode Slang energie helpt je met het doen van waar je energie van krijgt. Welke signalen geeft jouw lichaam? Volg je instinct en laat je lichaam in beweging komen. Keer naar binnen als je last hebt van vervelende gevoelens en laat zelf compassie zijn werk doen.

Wie of wat vangt je op als je terugvalt in oude patronen?

Blauwe Hand energie is de verborgen kracht en helpt je eraan herinneren dat geven en ontvangen in balans mogen zijn met elkaar. Kom jij op het juiste moment in actie en verloopt daardoor alles moeiteloos? Of wil jij dat alles op jouw manier gaat?

Wie of wat daagt je uit om te doen wat goed voor je is?

Geel Zaad energie daagt je uit om te kiezen voor groei in plaats van zekerheid. Dat is een uitdaging want Geel Zaad heeft veel potentie en kwaliteiten. Plant je zaadjes in vruchtbare bodem en heb geduld. Alles groeit en bloeit op het juiste moment.

Tijdens het maken van de volgende affirmatie heb ik me laten inspireren door de energie en betekenis van het Witte Tovenaar levenspad:

Ik sta open & ontvang

De magie van het leven

Ik maak keuzes vanuit mijn hart &

Verwezenlijk mijn potentieel

Mijn waarheid is een groot geschenk


Wat een mooie he! De Maya Tzolkinkalender zit vol oeroude kennis en wijsheid die ons helpt herinneren aan wat allemaal in ons aanwezig is. We hoeven het ons eigenlijk alleen maar te her-inneren. De tijd van pijn en lijden is voorbij. Aan ons de keuze of we hierin blijven hangen of verder gaan met alles wat we aan potentie in ons hebben. En in Vrijheid, Vreugde en Voldoening te gaan leven.

Dat zorgde voor mijn keuze om mezelf 260 dagen lang af te stemmen op de dagenergie van de Maya Tzolkinkalender en mijn eigen creatie affirmaties te maken om de dag optimaal mee te beginnen. Hieruit is een serie van 20 handlettering affirmaties ontstaan die ik nu als bureaublad achtergrond gebruik op het beeldscherm van mijn laptop. Wil jij dat ook? De affirmaties zijn hier als digitaal downloadset verkrijgbaar >>

Een magisch mooie Witte Tovenaar 13 daagse!

Bianca Snip

Over de Auteur

Hi, mijn naam is Bianca Snip. De ene keer is een eenvoudige tekenpen of potlood mijn gereedschap. De andere keer schilder ik op expressieve wijze op een doek of duik ik in de natuur om de schoonheid hiervan voor eeuwig vast te leggen. Intuitief denken en doen zijn bij mij met elkaar verbonden. Ik ben een beelddenker, hierdoor kan ik goed tot in detail verbeelden wat bij jou past en hoort. Wat ik voel en zie, teken en ontwerp ik in verschillende stijlen uit. Zo breng ik inspiratie, prikkel ik de fantasie en geef ik opnieuw bezieling aan projecten, processen en ideeën.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>